Cool People

loveYouloveYou

Daisypath Anniversary tickers

June 27, 2011

Summer, We Meet Again.




Assalamualaikummm !


Haiiiiii ya olsss!!
Yuhuuuu rindunya kat blog ni..
dah lama tak menulis 
and blogwalking..
Kenapa??

Ok sila jawab dalam hati..
kui3!!

Currently temperature in Matsuyama city, Ehime prefecture is
31 degree celcius. 
Owwhhhh its sooooo hotttttt okayyyy!!!
Itu belom 40 degree lagi!
Biaselah dah nak masuk summer..
Tapi kalo you all nak tahu, panas musim panas di Jepun
sangatla tidak sama dengan panas di Malaysia :)

Korang cakap Malaysia panas ke tak panas?
haaa ape? panas?? ok jom kita compare sikit.

Malaysia taklah  panas sangat sebenarnya:)) 
Sebab dulu time kite kat sekolah and kolej dulu,
lepas mandi , time nak tido and lepas subuh kite sejuk.
So kite slow kan kipas. Korang pon mesti sama kan?
Kat sini skang, kipas depan muka 24 jam, 
speed paling laju agak2 kertas boleh terbang bertaburan >.<

Malaysia taklah  panas sangat sebenarnya:)) 
Sebab kalo kipas dah depan muka pon, kita takkan berpeluh tiba2 kan?
Kat sini, tiba2 peluh menitik toink sewenang wenangya tanpa perlu exercise.
haba sekeliling sangatlah panassssss..
Time ni rase nak masuk dalam kipas teros >.<

Malaysia taklah  panas sangat sebenarnya:)) 
Sebab bila kite p skolah pagi, kita takkan berpeluh
kalo kita jalan lenggang kangkung.
Kat sini kalo jalan slow macam kura kura pon boleh berpeluh.
Owh sangatlah tak selesa >.<

Malaysia taklah  panas sangat sebenarnya:)) 
Sebab lepas mandi, kita rasa segar dan best.
Tapi kat sini, lepas kuar bathroom, rase nak masuk balik.
Nak mandi semula sebab panasssssss sudahhhhhh >.<

Malaysia taklah  panas sangat sebenarnya:)) 
Sebab bila kita tidor dengan kipas terbuka, kita takkan berpeluh.
Kat sini, tido tersedar2 sebab nak lap peluh kat kepala and kat badan.
Baju basah. Kana tukar hari2  >.<

Malaysia taklah  panas sangat sebenarnya:)) 
Rumah takda aircond pon boleh hidop.
Kat sini macam tak bolehhhh..
Bila pasang kipas tahap taufan tapi haba yg dirasa,
baek bukak aircond sambil minum teh O ais..
perghhhhh masyukkkkkk!!

Pendek kata, stay dalam rumah pon panas,
stay kat luar apetah lagi... huhuhu..
Time ni tempat terbaek utk dikunjungi ialah library skolah.
Aircond free tapi start bulan 7 huhu..
Salah satu cara nak jimat bil lektrik umah hihi :))))

So, tolonglah cakap Malaysia tak panas.
Berbanding summer di sini..

Haaaa and satu lagi, bila time summer,
lipas berdondon2 keluar terkedek2..
Urghhhhhh benciiiii!! 
and makanan mudah berkulat.
owh bukan makanan sahaja, 
tapi juga pakaian, bilik air and etc.
pendek kata, kena pandai urus diri and rumah time ni..
Summer kat sini tahap kelembapannya tinggi..
Thats why kulat mudah tumbuh..
yeuwwwwwww! 


Owh kelmarin kite demam.
maybe sebab perubahan cuaca.
First time demam selepas more than years.
Alhamdulillah cepat recover.
Demam satu hari je hihi..
Demam kura2 :))))))


Ok final exam dah dekat.
Yok study yok !

Love,
N.R

2 comments:

Umie Nadhirah said...

Study dalam panas

mmg dugaan -___-

strawberrycincau said...

HAHA. yer.. MALAYSIA taklah panas sangat sebenarnya.:)) hehe. lawaklah pulak bace ayt camtuh. hehe. err, tapi bestlaa dpt rase summer kat obesea. kite xleh pon. rase ujan panas jer.. keh3. have a beautiful summer season akak comel!!! hehe.. gambattene ntk exam!!! :)))