Cool People

loveYouloveYou

Daisypath Anniversary tickers

December 26, 2010

My First Snow in My Life ! ^^

Assalamualaikum



Heheh arini aku dah sehat dari demam dan segala penyakit..
Alhamdulillah..
Ni post laju2 sebab aku nk bersiap sedia untuk pergi bercuti yeay !
Haa.. arini mmg best gilerrrrrr..
U noe wat?
Today is ma first time to see n play wth snow!!
yup, now is snowy here and we went out there to find snow.
Owhh it is so wonderfull !
I feel like such in dream to see, to touch n play wth yuki ..
Seriously its fun!
Kenapelah kat Malaysia tade yuki huhuhuh
Yeay mlm ini aku akan off to Tokyo..
This probably take 12 hours by bus.
So have fun to me n moga I selamat pergi dan selamat pulang..
Pray for me guys ^^


papai and have a nice winter break guys !








and also HAPPY NEW YEAR 2011 !!!
よいお年を
yoi otoshi wo





p:s/ on Dec 26th at 19:29 i will off to Tokyo by express bus
      on Dec 27th 08:13 Tokyo-Mito by Japan Railway(JR)
      in da afternoon, Mito-Watari by bus.

      on Dec 28th at 9:00 will off to Yamagata ^^
      on Jan 2nd come back to Matsuyama, Ehime

December 24, 2010

Jauhnya Perjalanan Ke Jepun - Part 4

Assalamualaikum ^^


Yeay!! akhirnya dapat jugak update blog..
Selama ni dok bukak tutup bukak tutup je sebab malas nak menulis..
Ye arini aku tak sehat wuwuwuuw..
Demam, sakit tekak ngan selsema huhu 辛いよ:-(


Arini jom sembang sal  Ambang Asuhan Jepun(AAJ)


tengok tu aku kai bju kurung purple sedang ikrar aku janji heheh



Ni gambar masa tahun 1. Muka innocent gila. 
Tyme neh semangat nak g Jepun berkobar2 dalam diri memasing.



Hmm post sebelom ni kan aku da daftar kat AAJ..
Hmm AAJ ni tempat preparation ke Jepun taw..
Lpas SPM, aku study kat situ selama 2 tahun..
Kat AAJ ni, aku blaja bahasa Jepun, fizik, maths and chemistry.. eh 1 lagi tertinggal, English ! ^^
All subjects ni diajar lam bahasa Jepun taw.. except for English la kan..
Ermm mula2 mmg rase susah.. Yela mmg susah gila kot..
Fizik aku yg mmg tonggang langgang since form 4・5 tuh, opkos maken terokla kan..huhuh


Ngan Mr Peter Ng. Suka gila kelas englishhhh


Masa aku first sem tu, kitorang tak blaja lagi fizik and chem tu dlm bhasa jepun taw, instead we all blaja fizik and chem in english selama 6 bulan. A.K.A belaja PASUM (pusat Asasi Sains Uni. Malaya) punyer syllabus..
perghhhhh kesusahannya toksah dok habaq la.. First maths lecture tu aku hampir2 nak nanges sebab aku tak paham langsung ape yg dia ajar! selama sejam lebeh siyes aku kedip2 mata je tanda tak mengerti..
Sdeyhh wooo.. SPM straight A s tapi blaja camni pon tak paham ape, pastu cane nk g Jepun ???
Masa tu tekanan mula terasa beb..


Ermm selama 6 bulan, abehla aku blaja ngn cekgu2 PASUM tu..
At the end, result aku teroklah.. Mid sem tuh,aku fail fizik..
Time tu ramaila si genius yg score kan.. Aku tertekan tyme tu sbb result terok. 
Tapi sensei kate, takpe ade harapan lagi .next time kena wat leklok baru dapat cover yg fail tu.. 
Pastu aku pulun2 la kan si fizik tu..
tak lama kemudian, final exam aku fail maths pulak ! waduh2, kok dimana dong ??
Nanti kalo tak lepas, kena kick dowh.. mati la aku camni.. malu ma abah aku kalo anak bertuah dia ni kena kick balik kg!
Ermm tapi kan...lepas ditambah tolak bahagi darab sume, lepasla aku dalam zon bahaya pertama tuh..
Huhhh kelegaan yg amat weyhh ! Syabas dan tahniah untuk aku ! ^^ Alhamdulillah thanx to Allah..


Ah, abaikan masa lalu. Ayuh kita mulakan hidup baru !



Haaa sekarang blaja all subjects lam bahasa jepun.. 
Yang aku plg ingat, si fiziklah plg susah tapi si chem plg senang..
tapi paling senang pon, masa awal2 kelas tuh, aku kena tahan ngan Yamamoto Sensei sebab tak score testo !
hahah malu nye tyme tuh, due orang je pompuan yg tak lepas, n yg len budak laki..
Yang laen sume dah balik tinggallah kitorang kena wat corrections..
Huhuhuhu lepas tuh, aku nekad la jgn tak lepas lgi.. tak sanggop nk tanggong malu neh ! ^^


Haaa ku lupa plak, kat AAJ ni rutin harian aku mmg sama je tiap2 ari..
kelas 8 pagi till 6 petang.. tapi kalo kena ngan sensei yg ajar nyet2 and ikot die punyer jam,
alamaknye balik kol 7 mlm lah.. 
Budak laki ah kalo sensei ajar lebeh cket kol 6, mula la tak senang duduk dan mengeluarkan pelbagai bunyi untuk menarik perhatian sensei hahhahahha.. mmg sengal !


Dipendekkan cerita, aku lepaslah tahun 1 tu dengan berjayanya..


Masok tahun 2, tekanan maken terasa wooo..
Hari2 kena blaja untuk sho testo(testo kecil) maths beta.. sebab aku dok depan sekali lam kelas,
sensei salu usha kau nyer jawapan.
Sebab Sasaki sensei hensem sgt, aku jadi malu yg teramat kalo taley jawab.
Buknan aku saje dowh, sume org takot ngn die..
Hensem tapi kalo bab perli, perghhhh terasa sampai ke tulang beb.. 
Gwa memang leh nanges ah kalo kena sound ngn die !
Tapi mekaseh to sasaki sensei sebb die aku lepas maths and dapt dtg jepon.


Lagi satu, masalah bahasa jepun. Aku ni suka bahasa jepon tapi kalo bab2 testo aku takleh jawab.
Tiap kali dapat result msti tensen sebab sensei salu wat ranking. Dan aku pulak salu dapat no  tercorot..
plg terok dapat no seratus lebeh out of 113 kot...
pstu tiap kali kanji testo, muka aki jugak kena saishi(repeat) tiap2 mggu..
aku ingat lagi aku ngadu kat yana sebab tensen.. Die pon sama cam aku.. asek kena saishi..
Yana kate, aku mlas dah pikir sal ni. nak kena saishi kena ah..
Mmg tensen beb.. balik sekolah masam muka, sampai nanges2..
Tapi at last, final exam, aku passed juga bahasa jepun! Yana pon passed alhamdulillah...


Pastu lame2 tu, aku maken serius ar.. tak lama lagi da nak EJU(exam utk masok Uni kat Jepun).
Aku ingat lagi tyme tu aku study ngn ija malam2..
Ija pandai so aku pon amek kesempatanlah ke atas die bahahha.. ija jgn mare ye !^^
Aku ni keypadlock cket so ija la yg mnjadi sensei peribadi aku kat kolej keh3..
At the end, kitorang semua passed !yeayyyy !!


Ni aku kepilkan bersama gambar sweet moments kat AAJ.. lets check it out.




Ni kelas J4. kelas ni masa aku tahun 1


kitorang salu tukar2 kelas dan ni kelas N ape ntah...



Ini pulak kelas G3. kelas ni bnyak kitorng kongsi suka dan suka sampailah datang ke Jepun.






Keluar lepak2 ngan sensei. men bowling n makan kfc kat Mid. mmg saikou !






Ni plak tyme sports taikai masa tahun 2.
haa nilah Sasaki sensei !




Wokeh. Cerita hari ni dah tamat. 
Actually banyak lagi nak citer sal suka duka kat AAj ni.. 
Tapi tak larat la kan nk citer sumer huhuh..
K la uols.. bye2 ! 
(esok ada citer baek punyer. Jemput datang lai yep ! ^^ )


p/s * tyme kat AAj ni, aku wajib kuar sebab aku rasa kalo xkuar dari UM, aku boleh jadi gila dok asek wat omwork and study jer !
p/ss* aku akn berjumpa cik abe pada ujg mggu utuk release tensen. Tak pon aku balik umah sis Zanna.
p/ss* takpon, aku join eiga bertingkat kat bilik mas ngn aina. ape tu eiga bertingkat?? nantikan esok kemunculan entry nye.


December 15, 2010

Jauhnya Perjalanan Ke Jepun - Part 3

Assalamualaikum !




Ermmm nampaknya aku dah mugkir janji.. 
last post aku cakap ketemu esok kalo nak tahu cerita selanjutnya.
tapi esok lusa tulat baru aku menulis balik.. huhu maafkan aku ye kalian ! 

Ok walaopon malam ni kena belaja, tapi aku degil jugak nak menulis..Pemalasnya engkau tennad !! bubububu !!

Now lets talk about the interview`s result yang aku p 2 tahun yg lepas tu.. Resultnya jeng jeng jeng jengg....


Yeay aku dapat aku dapat aku dapat !! 

Tak caya beb sebab tak sampai 3 minggu pon dia dah contact aku.
Sorang mak cik tu kol aku pagi2 buta (padahal dah kol 11 pagi dah time tuh keh3^^) 
Dia kata awak ni fathin nadhirah binti ab rahim ke? Tahniah awak dapat tawaran buat persediaan di Ambang Asuhan Jepun(AAJ) selama 2 tahun untuk sambung blaja buat degree di Jepun.. pahtu bla bla bla blaa..
Dia tepon jap je.. dia kata surat tawaran maybe sampai lambat tapi awak kena daftar diri ujung bulan 4 ni.. 
Maksdunya aku ada masa seminggu lebeh je lagi nak prepare ??? huhuhu bia betol mak cik nih !

Aku pon tertanya2 lah eh Ambang Asuhan Jepun tu kat mane? Tak penah dengar pon sebelom neh( sebab aku yg tak nah amek kesah).. Kat Jepun ke tempat tuh? eh ? uh? haaa ??? tak tau !

Aku pon habaqla biter gembira ni kat sis aku noyu. Dia kate wah kongrets2 ten ! blaja molek nanti buleh g Jepun..

TAPI..

bila aku dengan gembiranya bagitahu kat ma (my mom), ma macam tak heppi sangat.. owh kenape ??
Ermmm Ma memang begitu.. Beliau tak suka sangat menunjukkan perasaan beliau dengan ekspresi muka mahupun kata2..
Tapi ma kata.. Tak payahla g Jepun nu...
Huhu aku pon ape lagi proteslah bagai nak rak. Dengan muka tak puas hati aku kata alah ma bukan ape pon.. dah dapat tawaran g je la huhu ( kurang ajar punya aku berkata begitu kepada ma tersayang) huuhu masa tuh aku bebudak lagi suka sangat lawan ma aku cakap ish3.. 
To ouols kat luar sane tu, aku bagi amaran Pliz dont try dis at home !
Pastu sis noyu back up aku.. Sis noyu kata alah ma, kerajaan tanggung semua. Tak payah bimbanglah..
OOooo baru aku paham. Ma tak bagi p Jepun maybe sal fulus kot.. or maybe ma sayangkan aku tak moo aku p jauh2 heehehhe.. maceh ma ^^

Tak lama tu, aku pi lah daftar kat AAJ tu.. Actually ma abah and famili aku nak anta aku p sana tapi time tu mek (nenek aku) sakit.. So tidak enaklah kalo abah dan ma meninggalkan mek dan datang ke KL untuk bergumbira kan... So, aku pon redha lah.. Aku p daftar dengan bas je weh ! 
Pastu bawak beg satu je! Tu pon bawak bende yang paling penting..
Ce korang ingat balik kalo korang g daftar kat mane2, bape bijik beg hangpa bawak ?? 
dengan bantal lagik, dengan baldi sume tu lagik?? sedeyh tak aku neh ???
 huhuh tunjuk perasaan pulak aku neh heheh ^^
Time tu aku p ngan sis Zanna naek bas malam dari KB-KL.. Time tu Sis Zanna keje dan tinggal di Kg Baru so aku p lah ngan dia..
Esoknya Sis Zanna keje dan yang anta aku ialah Abg Jai iaitu bakal tunang Sis Zanna( tapi sekarang dah kawen dan mempunyai seorang anak laki2 dan sepasang kembar G&B !).. 
Naseb baek Abg Jai biasa ngan jalan2 kat KL ni dan takdelah kami sesat2 tak tentu hala kan...
lam kol 9 pagiu camtu kami pon sampailah di AAJ kat Universiti Malaya PJ tu... Mekaseh Abg Jai ! 

Time ngah sebok2 daftar tu kan, aku tengoklah sekeliling..
Mostly diorang datang ngn  family.. Aku je berdua sobs3 rasa nak nanges je time tu..
Tapi takpe takpe takpe.... cool beb..
Lepas selesai sume2 tu, Abg Jai angkut beg aku dan pulanglah..
So tinggallah aku terkontang kanting di situ...
Dan bermulalah kehidupan aku yang boleh dikatakan bukan kehidupan di AAJ itu...

Korede owarimasu ! selesai di sini dulu ya!

Nanti sambung citer sal AAJ di laen hari dan di laen masa....


H.A.N.D guys ! ^^


p/s : beberapa hari aku berada di AAJ, Sis Zanna texted me gitau yang mek dah takde..
Innalillah wainnailaihirajiunnn..
semoga mek ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman amin....
p:s// seminggu kemudia Sis Zanna  dan Abg JAi datang bawak bende2 yang penting like baldi, biskut lam tin dan macam2 lagik..haaa dan jugak KFC ! hehehh ^^ arigatou necchan !!




Ma tersayang ! ^^




Ini dia Sis Noyu 




Ini pula Abg Jai, Sis Zanna dan keluarga





 Ini pula si kembar Zafeer Aidil dan Zafeerah Fitri


December 11, 2010

Jauhnya Perjalanan Ke Jepun - Part 2

Assalamualaikum & kombamwa ! (^v^)




Hai uols.. ketemu lagi kite pada malam ini..

Arini aku sehat fizikal sangat2 ( setelah makan nasi lauk rendang ayam siap tambah nasi 2 kali)
tapi
tak sehat mental dan emosi ( sebab aku rindu cik abe.cik abe majok semalam sebab aku takde kat umah time die online kat CC semalam selama 2 jam)
sunggoh aku berasa sangat bersalah tahap dewa  m(_ _)m

Moga die cepat2 recover dan berkawan dengan aku semula huhu....


Hmm lupekan citer sdeyh tadi.
skang jom bercerita tentang interview yang aku p time dapat tawaran JPA yang aku habaq 2 ari lepas tu..
Act interview tu offer engineering course and scholarship to pursue study to Japan.
Aku memang xsangka langsung dapat offer tu sebab aku tak pernah pon impikan nak study abroad ni..
Sebab family aku biasa2 je. 
Aku study pon biasa2 aje so aku memang tak pernah terfikirlah. apetah lagi berharap !


Pastu aku p la tempat intebiu tu.. time tu abah yang anta.  ingat lagi time tu aku kai baju kurung kaler marroon coklat(milik peribadi sis aku)
dan berheels secoit warne same juga. kasut murah je tapi ade batu besar sebijik kat atas dia. aku rase kasut tu mmg cun melecunlah lantas membelinya dgn hati yg gumbira..


Pagi tu aku p.. abah mmg seorang yg punctual gila dan sgt teliti orgnya.al maklumlah bekasan askar. disiplin maseh kekal dalam diri beliau walopun da lama bersara. tapi tabiat baek ni tdk pulak turun kpd anak2 beliau.kompius2.. tambah2 aku ni mmg disiplin sifar lah hahaha..
Sebelom bertolak tu, abah tanya banyak kali da bawak ke sijil, slip spm, surat tawaran, itu ini n bla bla bla... aku plak yg terkocoh2 semak balik kot2 ada yg tertinggal. Rase rimas pon ada sebab tanya banyak2 kali kan.. tapi tula abah aku. mmg seorang yg teliti. aku sgt berterima kasih kepada beliau sebab dari sekolah lagi kalo aku nak balik asrama mesti ada je barang yg tertinggal ! pernah sekali tu hampir2 tertinggal purse yang mmg penting tahap gaban tok tentukan aku ni pendatang dari mesia ke indon ke siam ke sebab kad pengenalan ada dalam tu beb.kalo abah tak tanya, memang niayalah aku huhu.. 
mekaseh abah ! (*^▽^*)


Pada hari tu, aku nyer turn interview dalam kol 11 am jugakla. abah anta n p keje. bape kali abah kol tanya cane da cyap ke belom.. abah pon turut cuak. yelah anak die nak kene g interview benda yang penting yg menentukan masa depan neh.
Aku?? aku pulak cana?? haaa caya tak kalo aku rasa aku relax n cool je time tu.. aku juz takot dia banyak tanya sal engineering je sebab aku kompem tataw nak jawab ape huhu...
Tapi aritu aku mmg lucky gila. Aku punyer interview tu dibuat dalam group dan group aku tu dalam 5 orang kalo tak cilap.
n sume girls weh !! aku lagikla sonok bukan kepalang. aku jawab hentam keromo sajalah.tak yah nak control2 cun ke hape kan... heheh ^^
group aku tu aku sorang je melayu, 3 chinese dan sorang indian.. yang budak cina tu nak amek medic die pon speakingla pomprampram dengan penuh yakinnya sal medic. aku ni da la jarang speaking2 ni.lidah kelu beb huhu..
tapi time form 5 masa aku kat MRSM PDRM, cikgu2 ada buat mock interview taw..



Cikgu aku cakap kalo kena interview dalam group, kite kena berani dan perlu compete untuk tonjolkan diri.
Interviewers tu bukan nak dengar sangat pon kita nyer opinions. Die juz nak tengok kite ni berani ke tak je..





So berbekalkan kata2 cikgu aku tu, aku pon beriya2 lah angkat tangan untuk jadi orang first jawab soklan. sebaek saja orang tebiu tu abeh baca soklan, cepat2 aku angkat tangan weh.. rasa bangga jugakla aku kan.. lepas tu semangat pulak aku bercakap2 hehehe.. cakap secoit je angkat tangan je lebeh2 wahahahahah (peace out !)

Ermmm aku tak ingat sangat soklan ape dia tanya. Tapi yang pentingnya, takde langsung soklan sal engineering.
huh buat leteh je aku prepare hafal maksud engineering sume tu...

Lepas tu aku balikla umah dengan hati yang berbunga bunga....
Orang tanya tebiu cane? aku jawab ermm tataw la.. rasa cam dapat kot..
woooo konfiden gila akutime tuh! heheeh..

Nak tau keputusan tebiu tu acane?

Ketemu esok la yer..

papai everyone !( ̄ー ̄)




inilah abah kesayangan kuh ! luv u abah^^


December 10, 2010

Jauhnya Perjalanan Ke Jepun - Part 1

Assalamualaikum ! ^^



Yeay dah siap report ! Now its da time to write and write.
Neway korang pasan tak aku nyer name belog dah tukar. Aku sayang name la dolce nadira tu tapi semalam kan aku ketik ketik la keyboard stalking belog orang. Pastu terjumpe plak name belog seseorang tu sama dengan nama aku. Malu cek dibuatnya.dah tu sapa soh aku ciplak nama la dolce amira dalam tb3 tuh? keh3^^ 


Errmm regarding to forecast kat Ehime ni, skang da semakin sejuk dan sejuk. Balik skolah petang2 kayuh basikal lawan angin. 
Huh seksanya hanya Tuhan yang tahu. 
Sampai sampai kat rumah, hidung dah jadi merah macam badut bhahhaha :-)


Back to da title post today...Hmm mesti uols teringin nak tahu kan cemana aku boleh sampai ke Jepun ni kan? (tapi kalo uols taknak tahu pon, its ok.this will be my diary untuk i catitkan ape yang berlaku dalam hidup i ni huhu )


Detik detik indah ini bermula selepas keluarnya keputusan SPM 2007. Alhamdulillah keputusanku boleh tahan juga walaopon boleh dikatakan cukup2 makan ajer..Untuk pengetahuan, aku tidak pernah amek result exam sendiri kat sekolah. Aku hanya kol orang pejabat aje.Dah nak wat cemane aku selalu dicampakkan di sekolah jauh2 dari umah aku...huhu


After SPM tu aku ada la join kursus bahasa Jepun tajaan Yayasan Pendidikan Mara(YPM) di Uniten Bangi. Kursus tu selama 3 bulan dan kami semua peserta ditaja sepenuhnya makan minum penginapan semua. Best gila dowh kitorang tinggal  kat hotel selama hampir 3 bulan ! kalo diingatkan balik, aku rasa memang bertuah betollah. sapa  nak taja hang dok hotel free2? makan,dobi, blaja semua orang taja.. perghhhhh !! rase nak join lagiklah kursus tu heheh ^^


Kursus tu senanya untuk carik budak2 yang iq nya tinggi melampau untuk diserap sebagai budak tajaan Mara untuk program twinning mechanical and electrical engineering.. 2 tahun buwat diploma di Unisel dan 3 tahun ijazah di Jepun.. Ermm time tuh aku memang tak minat langsung dengan engineering ni. tak minat langsung !! aku ingat lagi time form 5 dulu, aku tengok iklan twinning program ni kat tangga sekolah aku. Aku cakap kat Noraini Kadir(bespren aku yg sgt comel), `eee tolongla. tak minat langsung engineering ni...` !! best sangat ke engineering ni??


Ermm selepas tamat kursus tu, aku pon grad lah..haha semua orang grad sebenarnya.. aku p kelas tiap2 ari memang blur. Sensei ajar bahasa jepun syllabus budak tadika pon aku tercungap2. memang memalukan betol(ternyata tahap IQ aku amat rendah kui3)

Aku ke sana dengan Intan Suraya(bespren aku sekampung.sekepala.sesama mereng). Dia memang cekap bab2 bahasa ni. Dalam bilik dia salu study hafal perkataan semua.aku?? aku buat dunno lah. keje gayut je malam2 buta keh3.. memang patotlah exam aku selalu dok ranking ratus ratusan huhuhu....

Tapi memang best gilalah kursus tu. Pastu last sekali die ada interview taw..daripada 200 peserta tu, 60 orang akan diserap jadi student tajaan Mara under twinning prog tu.. aku time tu kan xminat engine, so aku chow awal2 ngan kawan aku tu...gila jahat aku tyme tuh !

Lepas tu kan, tak sampai sebulan pon result bendalah tu kuar. kawan2 sekelas aku dok anta mesej kat aku cakap diorang dapat tawaran tu. Gila aku terasa tercabar beb! aku study ngan diorang malam2 tyme prep. tapi aku tak dapat! Tyme tu penyesalan timbul setebal tebal nya.. sobs3...

Ermm nak dijadikan cerita,aku isi borang online kat tenet ni. Kawan aku semua dok sebok cari tajaan Mara lah JPA lah untuk g oberC.. aku pon tompang sekakilah.Tumpang kalut bhahhaaah...
Aku p isi borang tu kat CC weh.. sdeyh tak? aku datang dari family sederhana je. Kat umah tyme tu takde laptop komp. semua..Isi punyer isi, jumpelah tawaran ke Ambang Asuhan Jepun(AAJ),Uni. Malaya ni..
AAJ ni tempat persediaan tok ke Jepun..Mostly for engineering lah.. 
Ermm time tu aku tak kira minat ke tak. aku pikir dapat ke tak dapat. Aku yakin senang nak dapat tajaan tu sebab aku ada pakej yg bagos..Result SPM aku kan gempaqqqq.. 

Haha hang sume kene tipu !!

Aku ada pakej sebab aku kan ada sijil bahasa Jepun lepas grad kat kursus bhasa jepun tu...

Ewah ewah suka betoi aku ya time tu..
Aku pon apply la.. Aku dok ulang alik ke CC tu ngan kawan aku nama dia Nur Naim. Dia memang genius nak mampoih dan sekarang dia da selamat da pon tengah blaja kat US lam engine jugak.

Pastu aku dapat interview under JPA taw...
kalo nak tau kisah interview tu,..
to be continued tomorrow ^^


arini takde gambar tapi aku nak letak jugak gambar insan2 yang aku sayang ni..





Airis Arissa ! mish u dear!!

Airis with her lil bro Aryan Hariz.
They`re so nice rite??



papai everyone ! H.AN.D !!

 p/s :  aku tepon orang pejabat tanya result SPM guna public phone hotel jer. pastu putus banyak kali sebab coin tak cukup bhahaha..
p/ss : di hotel itu jugalah aku putus cinta 2 kali sobs3..owh banyak betoi kenagan aku di situh !





December 7, 2010

Rase Diri Ini Begitu Hebat

Assalamualaikum ! 



Ermm arini mood bahagia dalam duka..
Keja sekolah banyak, report bertimbun timbun..
Test kisorikigaku (fizik) kosong markah lagi.
Ini yang duka.


TAPI

Hati bahagia bila..

Dah dapat bendalah  ini setelah sebulan lebeh menunggu..


 yeay !! dapat hadiah dari pak cik delivery ! ^^


ini dia isinya. sehelai knitted long cardigan jacket.



wajahnya sebegini sebenarnya...


bajet diri boleh menjadi secomel model ni bila memakai baju tu hahah^^




dan bendalah bendalah ini juga


square canvas backpack (green)


got the red one ! sangat comels



and this shirt too !



Ermm ekau rasa ekau hebat sangatkah dapat menghabiskan duet scholar @ duwet kerajaan ! sehingga poket menjadi kering dan sengkek di hujung bulan ??? owh tidak tidak ....



Ini dia cerita hebat !! 
zzassssssss !!!!


al kisahnya aku terpaksa menunjukkan ketidakterer-an aku bercakap dalam bahasa jepon di depan akak sekkyou ! sekkyou=koperasi sekolah.


Actually, aritu aku da buwat kredit kad(visa).. Tapi disebabkan aku gelojoh menggunakannya, kad kredit aku dah tak boleh pakai! sedeyh wooo aku sempat guna 2 kali je..
Kad tu elok lagi & berkilat sampai leh wat cermin muka untuk suluh jerawat.
Tapi disebabkan Iyo Bank punyer pasal, aku yang tak bersalah ni pulak yg jadi mangsa nya.
Aritu aku kan balik Mesia untuk berhari raya. Biasenya visa akan automatik tarik duwet dari bank pada ujung bulan.
tapi disebabkan bank tu punyer pasal, visa tak boleh tarik duwet.
So aku kena transfer duwet sendiri secara manual.Tapi time tu aku kan ada di Mesia.
So, xleh buwat pape and die stop kan aku nyer penggunaan. Jadi aku buwatlah kad kredit laen iaitu JCB.

JCB ni pulak sangatlah cerewet ! aku da apply dekat 2 minggu, dia anta surat mintak aku nyer salinan student card and passport untuk make sure yang details aku tu betol semuanya. Aku bab2 surat rasmi ni xbrape mengertilah..
So aku p tanya akak sekkyou tu.Akak tu memang baek and dia nak tolong aku tapi die x komfem sangat ape yang pihak JCB nak..
Bila akak tu kol JCB, orang JCB nak cakap sendiri dengan aku weyh!!
Cuak lah aku. Kalo kat umah aku boleh hentam cakap ape sahaja. Tapi depan akak ni aku control la cket..


So aku berbuallah dengan penuh sompan santunnya dengan pihak JCB(lagak macam akak tu berbual dengan orang tiket bas bila mintak tolong die belikan tiket bas time balik raya aritu hihi^^). 
naseb baek aku paham ape yang pihak JCB bebelkan hahah ^^
Bangga jugakla aku sebagai rakyat Malaysia sebab boleh bertutur dalam bahasa jepun dalam urusan rasmi !
Bangga ma abah aku weyhhhhh ~~

Akak sekkyou tu pon mesti yakin dengan kepakaran aku kan sebab die bagi aku cakap lam tepon dengan pihak JCB tu...  Ewah ewah ewah hekau.. Seronok ye masok bakul angkat sendiri !!!

Takpe ini boleh dijadikan pengalaman. Dan mungkin juga secebis kenangan manis aku di bumi sakura ini...


k lah uols. papai ^^


p/s :  kad kredit dibuat semula bukan untuk soppim tapi untuk beli tiket balik mesia dan digunakan untuk emergency case.
p/ss:  ce korang tengok model white shirt pegang tepon kaler merah ! she is pretty hot right??!!


December 4, 2010

Wanna Noe Senorita Nadira ?

Assalamualaikum ! ^^



Hye babes2 yang kat luaq sane tu..
Hmm hari ini jom kita berkenalan dengan diri sendiri yer.
Bende ini telah ditag oleh kawan saya iaitu zaty .

So why not kita cube try test !!
yeay !!







aku guess mesti ade yang tataw name sebenar aku iaitu fathin nadhirah binti ab rahim.
alhamdulillah aku da 20 tahun hidop di muka bumi Allah swt ini dengan tanpa segan silunya huhu..
my d.o.b is on march 13. hafal jgn xhafal. wat reminder dalam hp sekali.
selama 20 tahun ni, aku rase aku x penah celebrate bufday aku pon.sdeyh woooo :-(
aku asal dari kelate. aku cakap memang bau budula. sory la weyyy..
dan aku juga suke akan jejaka dari kelate. entah kenape la ye. hmm sebab ada aura budu barangkali.
aku anak kedua bongsu.aka anak ke 8 out of 10.
aku sayang ma abah dan family besarkuh!
dan aku juga sayang akan cik abe kuh!
sekarang aku di ujung pelosok dunia mengharungi liku liku hidop umpama ular kena palu ni.
aku sangat sunyi di sini. 
hidopku hari hari hanya berdua iaitu bersama cik desktop ! cik okay bukan encik.
hmm aku seorang yg pemalas untuk belaja.
bab laen aku sangat rajin pula. eg: meronggeng tak tentu pasal, soppim n etc.
aku adalah orang yang sangat kuat cemburu.
aku cepat jeles jikalau orang itu lagi rajin dari aku, lagi comel dari aku. sunggoh terok bukan?
sejak dua menjak ni aku sangat suka akan makanan.
jadi secara tak langsungya, aku menjadi seorang yg cekap memasak. wah hebat!
dulu aku ada cita cita. tapi sekarang macam tak ade je..
kengkadang aku jengkel dengan manusia sekeliling aku.
kengkadang juga aku menjadi jengkel dengan diri sendiri.
goal utama aku sekarang : blaja bebetol sampai dapat degree dan pulang ke Malaysia dengan gembiranya tanpa repeat year !!
aku seorang yang tidak kuat. 
semakin hari diriku menjadi semakin sensitip . 
dan sebenarnya aku tidak yakin dengan diri aku sendiri.


owh Tuhan bantulah hambaMu ini...



ok, tamatlah riwayat cerita aku.
bye2 and have a nice weekend uols ! ^^