Cool People

loveYouloveYou

Daisypath Anniversary tickers

April 14, 2011

花見::いちご狩りSakuras and Stoberii Time!

Assalamualaikum ;)


Huiiii lama betoi blog ni terbiar..Cyan die huhu..
Sorryla kite busy cket minggu ni. Kelas pon dah start dah..
Baru bukak skolah tapi dah xde semangat haiii acane tu.....=.='
Hmmm tu tak masok xde semangat sebab krisis rumah tangga lg tu..
Tp alhamdulillah everything dah olrite :)

So tanpa membuang masa, jom kite p makan ichigo aka stoberiiii !!!
Sebab kite dah janji nak bawak korang sume p ichigo gari n hanami kan, so jom kite layannn......

Kitorang p ichigo gari ni Ahad lepas..
Name tempat ladang stoberi tu エコファーム内子 (Ecofarm Uchiko)
Uchiko tu adelah sebuah bandar di kawasan Ehime ni,
ujung ceruk mane pon aku tataw sebab kitorang just google, set navi kereta, and gerak..
Lepas beberapa kali u turn, sesat, lastly jumpalah tempatnya hak3!!








Budak kecik yg kiut miut ni namenya Yousuff ;)



Dah kenyang makan stoberi celup susu f&n n coklat,
                                                                   kita p hanami pulakkkk


Kalo ikutkan plan, kitorang nak p 石畳(Ishidatami)..
Tup2 bila dah sampai, tak nampak sakura sebatang pon!
hoiii dah la jauh gerammmm !
Lastly ikot signboad n sampailah kitorang di しだれ桜 (Shidarezakura)
Tempat ni popular taw..
Tp hampa gak sebab nye sakura ade sebatang je!
HUiiiiii tp ok lg dari tade lgsung kan...
So lepak2 la sini sambil makan nasik ayam..nyum3:)



oh. inilah sakura nan sebatang itu..
                                                                         woot woot ;)



Ah dah2, hari dah siang benaw ni, jom balikk..
                             (sila tengok makhluk petak kuning itu. Its mine, so dun be jeles hik! )

p:s Sorry lah.. Cyan korang nak hanami (tengok sakura, tp gambar kita lak belambak2 kan,
HUiiii takpolahhhh dah belog kite, gambar kite lah banyak hak3!!

Till then,
lotsa love,
Nadira

16 comments:

Wawa Azmi said...

Waahhh,best nya.. :)
sakura tu cantik sangat..

Bella Ayub said...

kan best boleh suakan mulut dekat stroberi tu den terus kunyah.. oh!! angan2 je lah..

Senorita Nadira said...

wawa : haah..siyes sakura sgt lawa..
mostly pale pink so nmpak cam puteh je.. yg entry sblom ni kaler pink trg sgt lawaaaa:)

bella : ohhhh mmg sgt beshhh! sgt bnyak pilihan n sume manis2..haishh napela stoberi kat cameron xmnis camni huhu..

shazika said...

tin,
bawak balik petak kuning kat aku 1 :P

Senorita Nadira said...

azie : huiiii aku pon nak 1 tp x mampu! cane ni....huhuhu

bob said...

owh...baru ku paham apa maksud senorita nad...HAHAHA

Senorita Nadira said...

ahhhh..jgn bace !!!!!!1

fara yasim said...

wahh.sakura.! beshnyaa...u n baby pon comel=)

Senorita Nadira said...

fara: yesss seriously sakuras are damnly awesome okayyy..
hueee tenkiu fara:)

adzuan aziz said...

haha.dah tak bunyi fairy tale2 lagi.

AtiE aBduLLah said...

damm!!!
jepon sgt lawa kot..
kalau lah aku blaja rajin ckit je..haha
tin nk sembang sal camera..
biler free??
gtau kat chatbox aku okey...
olrite t8 care ;)

Senorita Nadira said...

wan : haha! dah tukar lagu yg ade pause dah....

atie : mmg lawa !!! aku xpuah ag jelajah jepom ni hihi..
aishh mu rjin dh dlu kot lati tp nk wat gane rezeki mu kt ppukm tu ! hik!
oraittt;)

JIJI YU said...

dulu aku makan seteroberi cam makan rambutan je pon.layan tak layan je..banyak sgt kat tempat aku stadi dedulu..ahahha

Senorita Nadira said...

jiji : hahaha!yola tu....
mula2 kite pon xheran ngn stoberi ni,
tp stoberi sni sdap sgttttt so jdik heran n mkan manyak3 hik! :)

naem glizzy said...

jeles :( i tot cameron haha. rupenye kat obesi. sobss jeles..

Senorita Nadira said...

haha!
alahhh tade beza pon cik naem..
tp stoberi tu beza sbb manis n sodap gilerr hihi:)