Cool People

loveYouloveYou

Daisypath Anniversary tickers

August 14, 2011

Bergediks-Sekali-Sekala-OK-Kot



Assalamualaikum dan salam 14 Ramadhan :)


Huhuhuu.. sedar tak sedar, dah dekat separuh Ramadhan dah kan..
Malam ni pon bulan booooolat betoi.
Esok lusa laaaaaaaaaagi boooolat.
Suke tengok matahari dan bulan kat Jepun ni.
Sangat jelas bentuknya, cantik bangat deh.
Cuma bintang je kurang kat sini. Bintang lagi lawa kat Malaysia tanah air kita :)

Hari ni aku join usrah dengan wanita2 yg ade di kawasan Matsuyama, Ehime ni.
Usrah wanita2 ni biasenya diadakan pada setiap Sabtu jam 2 ptg.
Tapi hari ni diorang buwat pukul 5 and sambung skali dengan majlis berbuka puase
dan semayang teraweh.
Korang jgn terkejut sebab kat sini ramai Indonesian.
Ramai para ibu dan bapak2 and diorang bukan calang calang orang taw.
Diorang semuanya golongan master dan phD.
Kitorang Malaysian-Indonesian kat sini sangat kamcheng hampa tau dakkk.
So tak heranlah kalo sensei kitorang salu cakap kitorang datang dari Indonesia sebab
Malaysian sangat sikit di sini ><
(hampa kalo datang sini pon, kalo tak memiliki kulit putih melepak mcm orang cina kat mesia tu,
jangan harap orang Jepun akan kata hampa Malaysian. Kalo cakap Indonesian ok lagi, kalo diorang cakap Nepal, India, hah jangan terkezutttttt wakakakakakak)
Orang Jepun ni kan diorang memang tertutup, wat dunno dengan foreigners sebab tahap kejepunan diorang tu sgt tinggi huhuhu..
They can't differentiate people even the people come from Egypt, Mexico, France n etc.

Ok cakap sal usrah tadi, juadah berbuka memang heaven. Aku rase inilah juadah berbuka aku plg heaven
sejak 13 hari puase ni. Nak harap aku masak sedap2? Meaningless!!
Kalo ade tok laki anak2 takpe jugak nk masak sodap2 keh3!!
Pastu berteraweh.. Syoik3:))))

Ok ini pulak aku p berjalan2 kat Okaido due tiga hari lepas.
Saje window shopping sebab boring dok umah huhuhu.
Macam biasalah, aku jalan2 mesti bawak model heheheh..










Ouh btw kitorang photoshoot dalam studio purikura.
Purikura ni studio yang ade sportlight bagai, ade mesin amek gambar dalam tu, kite masukkan 400 yen
and buwat aksi sesuka hati, edit gambar tu lawa2 and die print out jadi sticker.
Kat Jepun mesin ni belambak2 n agak femes.
Kat Mesia ade tapi skali amek gambar rm15 huhuhuhu mahaiiiiii:(


Dua hari lepas(12 Ogos) gambar ni kuar kat Salam Perantau Harian Metro :)
Thats me and my bff ^^


Have a nice day peeps!
Love,

N.R

13 comments:

paan kowt said...

hye.....
nite..:)

Senorita Nadira said...

paan: tadop dok nyte mne doh..sini nk msuk subuh doh

Amy A. said...

seronok nye de geng camwhore cmni...*jeles2*

shazika said...

tin, omey nye mg. hok tepi tu pon omey jgk..
bagos la tin g usrah tu. selamat beramal d bln puasa

cik ery said...

seronoknye dpt jln2 kt sna!^^


btw, selamat berpuasa :)

laskar pelangi said...

wah! bestnya dia ;))

Umi Asura Sanusi said...

bestnyerrrr...nak gi purikura jugak.kat malaysia ni memang mahal..tp errr, kat jepon murah ke???huhu..

Senorita Nadira said...

amy A : mmg bestttt! aku snap die, die snap aku. aku ade geng sorang ni ajewww huhu.. t kalo kite jumpe bolehla ko jadi geng aku plak :)

azie : aku comey? ohh no no no.. hok sebelah aku tu retisss kot mstila howt:) selmat berpuasa dan slmat beramal :))))

Senorita Nadira said...

Cik Ery : mmg best jln sini cik ery.. smntara dok sini ni kite nk jln bnyak2 heheh.. slmat berpuasa juge ^^

Laskar pelangi : best2 tp bazar ramadhan lagi best kowt huhu..

umi asura sanusi : haaa mahai kannnn.. kalo mai jepun purikura wajib p hehhe.. kat jepun 400 yen kire murah la masuk rmai2 share2 dwet.. alah 400yen tu apelah sgt.. wat mkn pon xdpt nasik semangkuk huhu:(

@xiM said...

already follow u..:)

strawberrycincau said...

waaaaa.. ade gmbr comel2 lagi.. suke2.. hehe.. best la, kat jepun ad mesin cmtu.. kat m'sia ad ke? xpenah jumpe pon.. haha..

Senorita Nadira said...

stobericincau : hahaahh mestilah ade yang i bawak model kowt hehehhe:)
ade2.. yg kite tahu kat times square ada

Senorita Nadira said...

stobericincau : hahaahh mestilah ade yang i bawak model kowt hehehhe:)
ade2.. yg kite tahu kat times square ada