Cool People

loveYouloveYou

Daisypath Anniversary tickers

August 9, 2011

Shopping Hari Raya Kononnye Lahhh

Assalamualaikum
Salam Ramadhan al-Mubarak :)



Alhamdulillah....
Selesai sudah kite berpuase selama 8 hari,
dan kini tibalah masanya kita berhari raya shopping raya krkrkrkrk;(
Ok mesti hampa tak perasan kan aku dah genap sebulan tak hupdate velog.
Maklumlah bukan blog retisss, takde sape heran, takde sape request update belog segera sobs.
Cuma budak sorang ni je StoberiCincau beriya riya suh aku update.
Mekasih ye sebab jadi fan kite hahahah!:D

Ok sebagai penjelasan kenapa aku lama tak berbelog..
Takde kaitan langsung dgn serangan anonymous seperti kebanyakan retis,
juga takde kaitan dengan internet sebab internet laju tahap dewa 250mbs.
Sebabnya mudah sahaja. Aku baru je selesai menjalani final exam untuk sem ni..
Final sem tu dah start ujung Julai till 3 Ogos ritu.. Dah lama dah abeh sebenarnya:)
Cuma sebelom tu aku ada la buwat part time job kat post office.
Agak kalut gak la nak susun masa belajar, makan, tido n etc.
Keje pulak dasat woiii~~
Kejenya membahagikan small parcels. 
Tapi takdelah small sangat parcels nya sebab size nya dari sekecik2 kejadian
sampailah seberat anak gajah iaitu 30 kilo! Urghhhh tough sekejap aku :p
Tapi keje tu dah abeh dah. Alhamdulillah.. 
Pasni aku tanak dah mintak keje kat situ:(

Berkenaan dengan exam pulak. Aku dah mencoba sedaya upaya tapi
nampaknya Allah sdg menguji aku. Banyak lingkup kowt huhuuhuhu:(
Salah aku sebab study last minute.
Ok tamaw dah ingat sal exam, aku just dapat doakan yg terbaek.
Korang pon tlg doakan eh:)

Perkembangan yang terkini, aku memang free 24 hours dari lepas exam
sampai balik raya ni. Owh aku balik raya kt Malaysia lagi tahun ni hihiihi:)))))

Sabtu lepas aku p sopping ngn kengkwan aku. Adalah dalam 5 orang.
Aku window soppim je.Aku-sayang-dwet-nak-soppim-huhuhu...
Aritu aku rajin pulak nk bawak kamera aku ni, so ape lagi, bergedik2 lah dalam
Emiful, Masaki (sebuah soppim complex).


So this is the new me, yang pakai tudung coklat.
Ok itu hanya jenaka. Aku sama je dari dolu sampai sekarang,
macam-jemput-jemput :(

























Nama je soppim raya. Sale ada tu ade contohnya 10% takpun 50% tapi harge still
dalam 4000¥ untuk sehelai t-shirt sekeping yang kalo kat Times Square buleh dapat rm15..
sale tapi cam tade makna sangatlakan >.<

Satu lagi kat sini bukannya ade shawls or baju kurung nak soppim buwat raya sobs.
At the end, aku just beli nanchos, keychain tuk sangkut kat fon, headband, and earings.
See, tade kaitan langsung dgn barang nk wat raye lol :D

Ok enough for today.
See ya tomorrow insyaallah.
Selamat bersahur peeps!
Lots of love,

N.R



p.s Inilah yang syoiknya soppim di Jepun.
Kite buwat pape pon orang kedai tak kesah.
Takde nak tegur2, usha2 pelik, or jeling2 manja kat kita.
Ini hak kite kan sbg pembeli.
n owh one more thing, korang jugak boleh touch up make up free
kt mane2 je sebab tester die belambakkkk.
Yg kat atas tu tgh touch up kt The Body Shop:)

12 comments:

Cik NurulZaty said...

ten! :)

awat makin comel nih..hehe

:)

yuyueyuliana said...

yeke dear ? culture org sane mmg laen kan dr kite? wuwuwu.

Senorita Nadira said...

cik zaty : makin comel? mken boolat ke zaty?? huhuhuhuhu...

yuyueyuliana : yup dear. mmg laen sangattttt.. diorang panggil costumer pon okyakusama (kyaku tu costumer, sama tu raja)..
so layanan mmg tip top. sgt shuke p kdai kt Jepun ni..hehehe

strawberrycincau said...

kite mmg pemint awk akak comel... hehehe.. siyes gmbr2 tuh smuanya cun saja! haha.. both of u comels.. nak ole2 dri jepang satu! gelang2 ke.. rerantai ke.. hiks.. ;p

Senorita Nadira said...

stobericincau: hihi thanx sbb sudi jadi my no 1 fan :) (lagak cam retisss)..
hahaah i take it as a compliment^^
tp kalo jumpe kat luar tak comel lngsung kot.. jgn terkezut sudahh huhu..
aishhh rerantai gegeleang tok rok ambe, kasik bnde laen la ye:)

Miszyuyu said...

comel2 budak berdua neh! waaa seronoknya duduk jepun ye.. teringin nk pergi sana wuuuuwuuuwuwuuwuuu T_T

tulus sweet said...

cantik2 pictureeee!! geram..sis. nak tanya.betul ke ada tepung segera pancake???

Senorita Nadira said...

MIzzyuyu : hahaha.. yg shawl coklat tu mmg comel tp yg sorang lagi tu tak sgt la kot:( haaa best2 dok jepun..mehla jnjalan sini..kompem puas hati :)

Senorita Nadira said...

Tulussweet : hahahh..jgnla geram2 sgt sis hehehe.. ada jual kt sini..kite pernh beli n buat..jadikla die nyer bntuk tu..tadelah jadi cam lempeng kan..huhu

hamzah ian said...

wahh.. cantik betul gmbr..

dah shopping ke?? hehe

shazika said...

wohaa...best ngat tin blh test2 brg. kalo gtu kalu nk g dating singgah mana2 kdai guna tester utk mekap. jimat jimat..

Senorita Nadira said...

shazika : aah mmg best soppim sini zie.. leh test2 mekap free..aku rse promoter tu kalo lmbat msuk keje, touch up kt situ je hahah..

hamzah ian : arigatou:) tak soppim pon hehe..