Cool People

loveYouloveYou

Daisypath Anniversary tickers

December 4, 2011

Something I always wanna Do




Assalamualaikum



Anyonhaseyo! ;)
Hai lama tak jumpa kau belog. Rindu sangat tp nak wat cemana
malas mengatasi segala2 nya huhu..

Today is Sunday. What did u do guys?
I was lying lazyly in my room. Huh so regret of this.
My Sunday would be nice if i can hang out with my BFF
aini kadir, arina abdullah, nazihah karim, zilati abdullah, huzaima mahadi,
munirah mustafa, izaty
n much much more.
Well u know, it is a long-distance-relationship.
What else can i do except praying for their happiness and stalk them via photos in
facebook. Nice FB, I really thank you! :)))

So, talking about Sunday.
Yeah Sunday.
You know, i have something that always rolling around in my head.
It is having a proper breakfast on weekend especially on Sunday.

When i was in primary school, i seldomly took breakfast.
My mom prepared us breakfast every morning. (oh thanks mom).
Even i was late going to school, i will make sure that i had a cup of hot-milo, took a slice of
bread and eat it while walking to school.
(nanti kalo tak makan, aku akan bermonolog dlm diri, huuu kenapa
aku tak minum milo tadi, ruginyerrrrrr)
And it continuously untill i went to boarding school from 13 to 17 years old.
(rela pergi lewat morning roll call dan kena rotan demi utk bersarapan pagi).

But everything changes when i went to Ambang Asuhan Jepun, University Malaya
from 2008 untill 2010. What can i say, i was really really seldomly took breakfast in
two years. Boleh kira sangat berapa kali aku turun breakfast kat kafe.
Tu pon apabila aku mengidam nk makan nasik goreng , nasik lemak or bergedil baru aku breakfast.
My days was only in the classrooms from 8:00 am to 6 pm.
Went to class without taking any drinks or foods, and just taking gardenia bread and drink
on lunch time at 1 pm to 2 pm.
Tu pon kengkadang makan n minum sambil study for the test on next class.
Everyday was test test test and test.
Boleh kata time tu hidop aku dgn homework and test lah.

Tapi berbaloi, sebab sampai Jepun jugak. Syukran ya Allah.

Tapi sejak datang Jepun ni, lagilah boleh kira brape kali aku breakfast.
Nak2 pulak kelas aku sem ni sume jam 8 stgh. Memang pagi2 terkocoh2 bangun nak
minum air pon tak sempat. Kadang2 aku sedaya upaya jugak toast bread n minum susu.
Oh fresh milk kat Jepun sgt sedap. Laen sangat rasenya ngn fresh milk kat Malaysia.
Sangat2 fresh. Tapi maybe susu kat Aussie lagi fresh kot?

Aku suka jugak makan buah buahan. Tapi kat Jepun ni buah buahan mahal gilaaaaaaa..
Sampai aku berfikir sepuluh kali nk beli ke tak. Sabar ajelahhh~~~

Thats why i always dream to have a proper breakfast starting from this year.
But it works only for two or three times on my weekend, and the rest was ruined by my overslept :(
Manusia mudah lupa kan. Jadi marilah kite muhasabah diri kembali.
JOm bersarapan pagi !


omo omo omo!! comelnyaaaaaa~~~


 hot choc drink on cold morning, ummmphh!

will prepare this lovely breakfast for my hubby one day hik

 such a lovely breakfast.really wanna try this.

 should find this cute snoopy breakfast set mug and plate ASAP

i love cereal and milk too!


 have u all try croassant? sangat sedap okay! should try it by yourself.

 love mini honey croassant

 mini chocolate croassant pon sedap!

such a simple one for breakfast. tapi susah betol aku nak buat huhu

well combination of breakfast for you on Sunday morning



So what do you think guys?
Breakfast ni simple je tapi kite yg fikir susah.
Aku bertekad from today aku akan ambil breakfast tak kira ape
pon halangannya.
Halangan yg paling utama, perlu sedaya upaya lawan perasaan mengantuk
dan bangun pagi untuk sediakan breakfast! Yosssshhhh gambare!
Okay mesti korang tertanya2 kenapa tade gambar nasik lemak, nsik goreng
roti canai n other Malaysian Foods.
Untuk makluman aku kat sini tade mak cik mak cik yg menjual makan sedap sebegitu rupa.
Kalo teringin sgt everything kena buat sendiri. Aku tak berapa mampu lah bangun pagi2
nak masak mewah mcm tu. English style ni nampak simple and senang nk disediakan.
Ape kate kite mulakan dgn yg simple2 dulu okay..


p.s sesiapa yg dok kat rumah tu, kalau your mom sediakan breakfast tu, makan lah yer.
hargailah sementara ade org sayangkan anda. Pagi2 dah bangun sediakan breakfast.
Bila tade org nak sediakn nanti, barulah merasakan kerugiannya~~


Have a nice weekend guys!
Anyon~~


2 comments:

strawberrycincau said...

sedap mata memandang sungguh breakfast2 itu.. heehee.. tulaa, skrg cuti duk umah pon asyik mis breakfast je.. sbb oversleep. :D

aini kadir said...

berjaya tak dgn misi?ehehe..mungkin u should start this mission awal thun nnt.mungkin la smngt.. that y are meant togther perangai sama!malas makan pagi.time rehat gedik2 cri makanan.