Cool People

loveYouloveYou

Daisypath Anniversary tickers

December 10, 2011

Suddenly Obsessing over Pink. How Come.




Assalamualaikum



Minggu yg sangat mencabar sudah berlalu,
i feel like crying huuuuuuuueeeee ;'(

Banyak jugak kelas minggu ni aku ponteng sebab
tak dapat tahan nafsu nak tinggalkan katil pada awal 8:30 pagi,
di kala sejuk yg mencecah 8 degree yg disertai hujan renyai2 dan angin sepoi2 language.
MANA DAPAT NAK TAHAN BEB.
Sambung tido baliklah (´~`) むにゃむにゃ

ok berbalik kepada tajuk asal perbualan kite pada hari ini.
nadira rahim obsessing over pink colour.
yess its me !!

Memang sebelom ni aku suka je colour pink tapi kalo beli barang2
jarang pulak aku beli kaler pink.
The reason why is stuff yg colour pink sangat jarang di pasaran.
Betol tak?
Kalo macam handset or gadjet, aku prefer white.
Tapi kalo ade pink design yg comel2, mmg aku ambik pink lah.

Ok benda pertama yg aku tengah tergila-gilakan sekarang ialah bendalah ni



yang tuuuuuuuuuuuu !!!
yg kaler pink tu.
yg die tulis viao tu.
Its Sony VIAO S-series


Sony walkman
Ouwhhhhh its pale pink! i loikeeee~~


Guess what is it??
Its teddy bear speaker!
Omo omo omo comaynyaaaaa
nak satuuuuuuu


yg ni pon boleh tahan.
Huiii mana nak carik nih??



ok. nak katil tu, nak semua warna pink kat situ.
kalo dapat nih, kompem tido tak bangun bangun! O(≧∇≦)O



Jadi secara tak langsung bendalah ni semua dah termasuk dalam wishlist aku. damn !

Aku suka sangat window shopping sebab time tu aku dapat tenangkan fikiran.
Kalo nak tahu kenapa boleh tenangkan fikiran, hampa perlu mai Jepun dulu.
Kat sini baaaaanyakkk gila kedai yg menjual barang merapu yg comel comel.
Geram betol aku menengoknya.
Aku rasa bila aku dapat tengok benda yg comel2 tu,
segala keserabutan yg ada hilang serta merta.
Biasalah duduk di perantauan ni banyak benar dugaannya.
Serabut dgn macam2 benda.
Jadi nilah salah satu cara aku menangani masalah ni.
Owh one thing, nak p soppim or window soppim tu,
baek pergi sorang2 ye. Nanti ajak orang bertambah serabut pula.
Hilang mood teruja serta merta. Buang karan~~

p.s aku rela mengayuh besikal berkilo2 meter dan membeli barang
sehingga penuh bakul basikal. Orang nak tengok pelek, tengokla. Ambe tak kesah.
Yang penting aku tak menyusahkan orang laen.


Bye peeps.
Have a nice weekend !

オ(・ェ・)ヤ(・ェ-)ス(-ェ・)ミ(-ェ-)。o○Zzz…


4 comments:

Cik NurulZaty said...

kawn zaty kt uia ni ada sorang yg obses pink..

kalo msuk bilik dia...mmg evetyhing pink..aha~ semua bnda pink!

strawberrycincau said...

kite sngt xsuke warne pink. hehe.. btw, mmg kbnykn kwn ppuan obses gile warne pink. and somehow i wonder y.. haha.. :D

Picoz Shupalula. said...

Pink tuh nampak ayu sikitt :D

Senorita Nadira said...

zaty : waaaaaa bestnyerrr! ten pon rase nk buat mcm tu tp tada rezeki la.. kt jepun tak banyak barang kaler pink:(

dani : aik? tak suke kaler pink? ayoyoyo~~salah ni salah. pompuan kne suke pink. hiii~~ pink itu comel:D

picoz : ayu bnyk sebenrnya haha! and yg plg penting, pink itu COMEL