Cool People

loveYouloveYou

Daisypath Anniversary tickers

May 4, 2011

Huis Ten Bosch-Teddy Bear Kingdom

Assalamualaikum


Dear bloggers and readers, first of all, i wanna say sorry for being silence about a week :)
Nak kate ade musuh lam blogspot, tade.
Nak kate ade masalah umahtangga, tak langsung..
nampak tak tgh bahagia ni ^__________^
Nak kata tak sihat, sihat sgt3..

Sebenarnye from Friday 29th of April lagi, kite cuti skolah taw..
Sbb kat Japan ni lam akhir bulan 4 to awal bulan 5 ade cuti berlarutan selama seminggu berturut2..
Cuti sempena The Day of Showa, Constitution Day, Greenery Day, and Children's Day
So as a conclusion Japanese call this holidays as Golden Week..
So cuti panjang2 hape lagi, p jenjalan la bro..
Scholar pon baru masyokkkk huii !

Secara kebetolan jugak Malaysian students kat Jepun ni salu 
buwat pertandingan bola sepak time cuti panjang ni..
Tuan rumah tahun ni ialah Oita prefecture tp sebelom pergi sana
 kitorang p Nagasaki prefecture.
Tapi kitorang bukan p Nagasaki Atomic Museum tu....
Kitorang p Huis Ten Bosch (plis pronounce it as Haus Ten Bos)
Huis Ten Bosch means House in Forest..
tempat ni ala2 kat HOlland la..
Tempat die super duper superb kau !

Tempat ni jauh gila dari tmpat aku tau takkkkk..
Naek ferry dah dkt 2 jam setengah, drive kete lak lam 3-4 jam..
huii lembik2..
P sekali seumor hidoppp..


Jom p jenjalan sesame
from entrance tu kan, jalan setapak snap pics, jalan setapak snap..
syoikkkk gila kot tempat dia lawa sgt3!!!
Hari ni jom p Teddy Bear Kingdom..


Ini entrance door dia..



Bangunan2 kat atas tu bukan rekaan semata2 ok..
kat dalam dia tu ade kedai, ada checkpoint2 yg kite
leh singgah n having fun kat situ..
for eg aku masuk Magic ape tah..
comel nk mampos ok.
mcm2 fairy tales lam tu..

yg ni maskot kat pintu masuk.

kapal tu symbol Huis Ten Bosch kot

Kitorang bergambar dgn artis weyyyyyy

JOm terjahhhh

snap gambar sat..

mak cik sdg menjahut teddy bearsss

Name pon Teddy Bear Kingdom
boleyh agak brape bnyak teddy bears yg ade kan..
ak geram je rase nak  cilok wat blik umah time tu^____^

yg ni dalam kesedihan sbb kematian bapak or maknya wuwuw

otw nak keluar..

Yg ni carik nahas
kayuh beskal laju2 pahtu reverse balik..
jatuh kang....

bye2 bearbearss !!

comel aku ke comel lg bendalah warne kuning tu?? ;)


Esok p jenjalan kat taman yg ade kincir angin ngn bunga2 pulak..
                                                                   wait for tomorrow ya :)











6 comments:

naem glizzy said...

kite jelesnye kat awak.. seyes ni.. sobss sobss..

psstt : dulu tanak blaja rajin2 :( hukk.

Senorita Nadira said...

huhuh jgnla camni cik naem glizzy..alah lps kawen dtgla honeymoon sini kompem berbaloi2..
p.s kite pon dolu blaja tak rajin tp terlepas lak dtg sini hueeee :)

k_Own said...

serius style wehhhhhhhhhhhh. waaaaaa!

Senorita Nadira said...

k own : waaaaaaaaaaaaa! :))

shazika said...

gilak ah!!! model weh

Senorita Nadira said...

gilak lahhhh hak3!!