Cool People

loveYouloveYou

Daisypath Anniversary tickers

October 12, 2011

KOSMOS Matsuri or KOSMOS Festival

Assalamualaikum




Gambar teaser mestilah wajib kene ada gambar tuan blog kan? :P

Isnin dua hari yang lepas satu Jepun cuti sempena hari ape tah hihi (ketawa sopan)
kite dan kawan2 pergi lah amek angin dan bersantai di kampung kami ni.
So cerita ni memang fresh dari ladang lah wa cakap.
Sebenarnya kita yg gedik2 nak pergi tempat ni.
Dari tahun lepas lagi kita teringin nak tengok bunga kosmos ni
tapi tak berkesempatan sebab sudah terlambat.
Kalau time spring ada sakura, tapi kalau summer nak masuk autumn
bunga kosmos ni la banyak. Tapi tak sure ada di seluruh Jepun ke tak.
After some researches, jumpalah Kosmos Festival ni kat area dekat aje ngan tempat
tinggal kitorang. About 30 minutes driving, sampailah di tempat kejadian.

Pada mulanya macam tak ramai yg nak ikot, so kite sbg orang yg bersemangat ni
agaklah kecewa (diorang ni tak suka p jalan ke hape) huhuh..
Tapi last minute, sume orang pergi n ada jugak yg kena paksa ngan my sempai ops! :D

So, lets cekidout ! 





inilah yang dinamakan bunga kosmos 







Marilah kita beransur pulang.

Sapa suh pergi tengah hari time matahari terpacak di kepala?
Nak amek gambar pon susah nak setting urghhhhh.


Gambar semua peserta dan sorang lagi shutter kamera :)

Ok sekian untuk kali ini
babai ya all ! <3


p.s semoga hari ini lebeh baek dari semalam aminnnn 

6 comments:

Umi Asura Sanusi said...

waaa..cantiknyerrr!! jap2x, name ultraman cosmos diambil sempena nama bunga cosmos la ek???huhu..

Senorita Nadira said...

mmg sangat cantek bunga kosmos ni..kte pon suke..
ermmm yg sal ultraman tu tak sure plak heheh..kosmo laen kot

strawberrycincau said...

peminat no 1 dtg lgi.. heeee.. untungla duk kat jepun leh jumpe bunga2 hidup yg segar lgi cantik camtu.. nk pegi jugk! hoho.. ;p

cik ery said...

pehhhh.cun gilee bunga 2

Senorita Nadira said...

strawbericincau: hahahh trima ksih sbb sudi jenguk kt sini lg:)
alahaiiii kat mesia pon adelah sayam..ce p taman2 bunga tu or pergi pameran bunga ke..hehe

Senorita Nadira said...

cik ery : tulahhhh bunga2 tu mmg cun lg meletops. tu kemain lg amek gmbar tu heheh:)